Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om møbler. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Er et vinskab kun til dyre vine?

Danskerne har traditionelt set været en øldrikkende nation. Bevares, vi er da stadig meget glade for øl, specialøl især, men i løbet af det seneste årti har vi fået meget mere smag for druerne. Både de røde og grønne. Nu ønsker vi også at opbevare dråberne bedst muligt. For optimal smagsoplevelse og holdbarhed.Et glas kølig hvidvin på terrassen en lun sommeraften, et godt glas rødvin til middagen eller madlavningen, et glas bobler for at fejre en dejlig begivenhed. Ingen anledning er for stor eller lille til at nyde et glas vin. Vin er festligt og lidt højtideligt, og alle kan være med. Vinskabe kun for entusiaster?Skal man være enten snobbet eller nørdet for at eje et vinskab? Nej, absolut ikke; men du skal være interesseret i at få det allerbedste ud af dine flasker. For det er ikke kun de dyrebare dråber, der skal have plads i vinskabet. Alle vine, også flasker til 70,-..

Guide til det spiselige studenterbesøg

Når et vognlæs glade unge mennesker invaderer hus og have, er det maden og drikkevarerne, der er i fokus. Hvordan gør man det til en god oplevelse for både studenter og værter? Det giver cateringekspert et par bud på her.Inden længe runger sommerlandet af kulørte lastvogne fyldt med unge mennesker berusede af lige dele lettelse, glæde og varierende grader af alkohol. Turen rundt til studenternes familier er det længe ventede punktum på flere års slid og bankende hjerter ved det frygtede grønne bord. Som forældre vil man derfor gøre alt for at gøre besøget så godt som muligt. Ved hjælp af nogle få fif, tips og huskeregler kan man nå langt for at gøre det forholdsvist korte stop på køreturen til mere end blot endnu et i rækken. Lone Larsen fra cateringvirksomheden Kejserindens Gryder har mange års erfaring med levering af festmad til konfirmationer, firmafester, frokostaftaler - og de..

Hvor der er røg, er der smag

Vi elsker smagen af røg i fødevarer. Røgsmag er lig med den ultimative grillsmag. Hop med på bølgen, og tag din madlavning til det næste niveau med denne spritnye model af Smoking Gun fra Sage.Giv maden lidt røg!Røgning er en tusind år gammel teknik til at konservere kød og fisk på. I gamle dage blev madvarerne hængt op i skorstenen, så kunne de holde sig i månedsvis. I dag røger vi maden for at få en fantastisk smagsoplevelse - og fordi det er sjovt. Den dybe smag af røg er eftertragtet; men røgning er besværligt. Og helt unødvendigt for at få den delikate røgsmag i maden. Med den seneste udgave af den håndholdte røgpistol fra Sage kan du nemt tilføre selv maden det ekstra pift – uden brug af varme. Nemt og lækkertMed det lille vidunder fra Sage kan du hurtigt tilsætte en lækker røget smag til dine retter, snacks eller drinks. Røgpistolen laver kold røg og giver straks..

Førende trendforsker: Vi vil bo kreativt og personligt

Vi vil ikke bare have en designerbolig, men en bolig designet af os selv. Dyrkningen af det personlige og kreative kommer til udtryk i Do It Yourself (DIY) projekter, som særligt mange unge kaster sig over i forbindelse med re-styling af boligen. Og det er en tendens, der er kommet for at blive, mener en af landets førende trendforskere.MADE BY MEAlle med pengepungen i orden kan besøge et moderne møbelhus og en smart interiørbutik og købe de helt rigtige ting til boligen. Det er der heller ikke noget i vejen med, hvis målet vel at mærke er at få et pænt hjem, der ligner alle andres. Hvis du derimod vil skabe et personligt hjem, som ingen andres, må du have kreativiteten i spil. Og det behøver ikke være hverken dyrt eller svært at indrette sig kreativt og personligt. Det mener teamet bag en ny webshop, hvis formål er at inspirere og hjælpe kunderne med at designe unikt..

Er det foruroligende at over 90 % af lejekontrakter er ugyldige?

Du står og skal leje en bolig ud, og sender en lejekontrakt til din lejer. I stedet for at du får den læst igennem af en professionel, skriver I begge blot under. 2 år efter står du med håret i postkassen, fordi lejekontrakten er udfyldt forkert og din lejer har slæbt dig i huslejenævnet.I det danske lejemarked flyder det over med forkerte udarbejdede lejekontrakter og huslejenævnssager. Det er tid til at erkende at disse to ting hænger sammen. Hver evig eneste gang at en udlejer downloader standard formularen A9 gratis på nettet sker der en fejl i udfyldelsen af et eller flere felter. Hos lejekontrakt eksperten er vi i den seneste tid blevet overrendt med forespørgsler på gennemgange af lejekontrakter. I 90% af tilfældene har kontrakterne været forkerte. I stedet for at gå til en professionel og få kontrakten læst igennem, føler udlejer sig sikker på at den formular, som Ministeriet..

Nyt liv til møbler og interiør, der er slidt i betrækket

Danmarks største online udvalg af møbelstoffer, læder, materialer og værktøj til polstring – også til gør-det-selvNu er det lettere selv at ved-ligeholde møbler og andet interiør, der trænger til en kærlig hånd. Med nyt betræk i stof eller læder, ekstra polstring, knapper og pyntesøm, nyt skum eller fjedre, der skal skiftes. TM Materialer har samlet alt, hvad der skal bruges til møblerne i boligen og interiøret i bilen, båden og camperen til hurtig levering fra sin netbutik.Flere gør det selv- Polstring og beklædning er opgaver, som stadig flere selv går i gang med, fortæller Michael Juhlin fra virksomheden i Ikast. - Mange ting kan klares med vores stoffer, materialer og værktøj, hvis man har lidt talent for gør-det-selv. Her hjælper vi gerne med prak-tiske tips, blandt andet i en ny blog på nettet med masser af billeder. Kunderne er også velkomne til at kontakte vores..

Diplomati og uvildighed er vigtigt for at kunne løse tvister om skel

Folketingsmedlem René Christensen, der også er viceborgmester i Guldborgssund Kommune, tager ofte udgangspunkt i de lokale forhold, når han skal vurdere lovstof i Folketinget. Han er netop blevet præsenteret for sagen om en kompliceret udstykning i Marielyst, hvor den lokale landinspektør fik brikkerne til at falde på plads.At udstykke et område, hvor hele otte ejere skal have deres interesser tilgodeset, kræver diplomati tilsat en god portion lokalkendskab og ikke mindst uvildighed. Det har viceborgmester og folketingsmedlem René Christensen for Dansk Folkeparti erfaret i en udstykningssag fra Marielyst, som Carsten Kragh fra landinspektørfirmaet Bo Rasmussen & Carsten Kragh I/S, Nykøbing F., for nylig har præsenteret ham for.Udstykningen i Marielyst var en af de fem, som den daværende Sydfalster Kommune fik lov til, da staten gennem et landsplandirektiv gav adgang til et udstykke..

Jeg havde aldrig klaret det alene

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); Morten AUBO og hans team fejrer 15 års jubilæum på Vævervej i Aulum, og slår endnu en salgsrekord – med vanlig vestjysk beskedenhed.Reaktionerne var præget af skepsis og panderynker, da den lige knap 22-årige Morten Elkjær Pedersen, sammen med en kompagnon, i 2001 købte Aulum Køkkencenter på Vævervej i Aulum, midt mellem Herning og Holstebro.”Mine forældre var bekymrede og vennerne rystede på hovedet. Dér røg børneopsparingen jo. Jeg måtte ud og stifte gæld, og havde næsten aldrig fri”, smiler han.I begyndelsen var ”Morten-AUBO”, som han i dag kaldes, ret alene om at se potentialet i de 125 kvadratmeter salgslokale med et lille udvalg af skabe i en lille by som Aulum, dér hvor..

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 3 års fødselsdag som pioner for det kulturbevarende arbejde med at opstøve sjældne gamle plakater og give dem nyt liv som genoptryk. Der er stor efterspørgsel på plakaterne, som med deres næsten nutidige grafiske udtryk passer perfekt til den moderne boligindretning.Det hele startede med én mands kærlighed til plakater og hans ønske om at dele sin plakatglæde med andre. Nikolaj Pors begyndte at samle på plakater i midten af 80’erne, da han var 20 år, og i alle årene har det været hans store drøm at dele sin begejstring for plakatperlerne med andre.Med Dansk Plakatkunst er Nikolajs drøm blevet til virkelighed. Han har opstøvet over 100 originale plakater fra 1900-tallet, der kun var tiltænkt et kort liv som reklameplakater på byens plankeværker og plakatsøjler, men som nu lever videre som kvalitets-genoptryk. Der har siden lanceringen for 3 år siden været en..

Forkæl dig selv i den kolde tid

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); 5 tips fra ejeren af DuftVerket, der arbejder med dufte til hjemmet og selvforkælelse. Kender du følelsen af, at der er for lang tid til sommer og de lange lyse dage? At hverdagen pludselig virker trist og kedelig, fordi det er blevet koldt, og der er mørkt udenfor? Den følelse vil Lene fra firmaet DuftVerket gerne være med til at minimere ved at fokusere på små ting i hverdagen, som kan give dig et skud velvære og sætte fokus på selvforkælelse. Vi giver ordet til Lene:Vi kan gøre rigtig meget godt for os selv i hverdagen - hvis vi husker det. Det er de små ting som i deres helhed kan give en større følelse af velvære og minimere stress. Det handler om selvforkælelse og om at..

Unik mulighed for at kommunikere til fritidsborgere

Feriehusejere er ikke turister og hellere ikke borgere. De kaldes med et velbetegnende ord for fritidsborgere. Fra Destination Djursland har vi igennem magasinet Fremtidens Feriehus fået muligheden for at henvende os direkte til mere end 10.000 feriehusejere på Djursland.Aktive ambassadørerFeriehusejere har et højt kendskab til området med en særlig lokal stolthed og fungerer som ambassadører. Fra rapporten ”Fra feriehus til forretningspotentiale” udgivet af Videnscenter for Kystturisme ved vi også, at formålet med at have et feriehus bl.a. er at skabe plads til kvalitetstid og et aktivt fritidsliv. Med magasinet Fremtidens Feriehus har det været muligt at fortælle fritidsborgere om andre oplevelser på Djursland end de mest velkendte. En feriehusejer på det nordlige Djursland har ikke nødvendigvis det store kendskab til oplevelsesmuligheder på den sydlige del og omvendt...

Sådan vælger du den rigtige brændeovn

Brændeovne skaber varme og hygge, men det kan være svært at finde den brændeovn, der opfylder netop dine behov. En brændeovn er nemlig ikke bare en varmekilde. Det er også et møbel, der skal passe ind i hjemmet. Med denne guide får du hjælp til at orientere dig på markedet samt gode råd til, hvordan du vælger den rigtige brændeovn.4 hurtige trin, der bringer dig tættere på den rigtige brændeovn:1. Først skal du overveje, hvor mange m2 du ønsker opvarmet. Brændeovnens ydelse er typisk angivet i kilowatt (kW). En brændeovn på 3-5 kW vil være tilstrækkelig for de fleste. Valget afhænger blandt andet af, om brændeovnen blot skal supplere andre varmekilder, eller om den alene skal producere varme til et større område. Samtidig er det vigtigt at vurdere, hvor brændeovnen skal placeres. Det er nemmest at stille brændeovnen et sted, hvor der ikke skal skæres i stolper, bjælker eller spær...

Fyns største begivenhed, den 13.-16. august - Odense Blomsterfestival 2015

Årets Blomsterfestival bliver fyldt med kreativitet, finurligheder, leg og overraskelser.Kom og oplev kunst, kultur og underholdning – der er noget for hele familien og alle aldersgrupper.Få masser af inspiration, viden og overraskelser i blomsternes og Carl Nielsens verden.Odense Blomsterfestival, 13.-16. august 2015: En symfoni af blomster og oplevelserÅrets tema for Odense Blomsterfestival er 150 års-fødselaren Carl Nielsen og hans legesyge, kunstneriske univers. Over 200.000 festivalgæster får serveret en symfoni af både blomster og oplevelser i Odense City, der glæder sig til de mange gæster.Musik, poesi og aktiviteter for hele familien. Byens caféer, spisesteder og butiksliv i festivalhumør. Blomsterinteresserede gæster fra både hele Danmark og resten af verden. Smukke blomsterudstillinger skabt af fagfolk og elever fra Kold College – af blomster for mere end to millioner..

Skån ryggen og spar tid med en højtryksrenser

Når taget er belagt med mos og fliserne oversået med alger, kan det virke som en uoverskuelig opgave at gøre rent. Men med det rette udstyr, går det som en leg. Gør rent i alle hjørner uden besværDet er forår og tid for udendørs aktiviteter. Havemøblerne skal frem, så der kan inviteres på grillmad i de lune sommeraftener. Det eneste problem er blot, at mos og andre begroninger mange steder har invaderet fliser, teglsten og murværk. Hyggestemningen skal derfor hjælpes lidt på vej. Mos og alger kan ofte fjernes med en stiv kost, vand og en ordentlig gang knofedt. Det kan dog være en meget tidskrævende proces. Hvis man gerne vil spare tid og kræfter, er det i stedet en mulighed at anvende en højtryksrenser.-En højtryksrenser har den fordel, at den let kan fjerne genstridigt skidt i alverdens afkroge, udtaler Anders Nielsen, produktansvarlig ved XL-BYG. Man skal blot vælge det rette..

Gør terrassen forårsklar

Foråret nærmer sig og snart skal grill og havemøbler hentes frem igen. Men før terrassen atter indbyder til hygge, trænger den formentlig til en kærlig hånd. Rengøring af træ- og stenterrasserVinteren sætter sine spor på terrassen. Nedfaldne blade klæber til belægningen, alger har bredt sig på de fugtigste områder og måske ligger der knækkede grene i hjørnerne. Det kan derfor være en god idé at rengøre terrassen, før den tages i brug. Start med at fjerne blade, grene og andet snavs. Herefter afhænger rengøringsopgaven af, hvorvidt du har en træ- eller stenterrasse. ”Har man en terrasse af sten eller fliser, starter man med at fjerne ukrudtet i fugerne. Derefter renses belægningen. Vi anbefaler, at man anvender et rengøringsmiddel specielt udviklet til sten og fliser, som f.eks. Borup Flise Rens, der både rengør fliserne og fjerner stenpest. Man hælder det flydende..

7eren fylder 60 år

7'eren runder et skarpt hjørne i år, det fejres med spændende jubilæumsmodeller af denne klassiker. Arne Jacobsens ikoniske stol 7'eren blev designet i år 1955, og har derfor i år 60 års jubilæum. Dette fejrer Fritz Hansen med lancering af to jubilæumsmodeller - den ene udgave i mørkeblå med bruneret ben og den anden udgave i lyserød med 24 karats guldbelagte ben. Begge udgaver kan købes hos brdr. friis møbler i hele 2015.De to jubilæumsudgaver emmer af kontraster både i materialer og farver. Dette udspringer af forestillingen om, at modsætninger tiltrækkes. På den måde står den lyserøde og den mørkeblå farve i kontrast til hinanden samtidig med, at de komplimenterer hinanden på en elegant og rolig måde. Farverne på de to udgaver er inspireret af Arne Jacobsens originale farvepalet fra 1968 og på trods af, at det er 47 år siden farvepaletten blev skabt, er stolene mere..

Helt på plads – ny boligserie på DR1

Rummer din bolig flere muligheder og skjulte kvadratmeter, end du selv kan se? Ny boligserie hjælper familier med at pladsoptimere. Danskerne er verdensmestre i forbrug - vi køber, samler og gemmer. Og kvadratmeterne "skrumper" langsomt omkring os. Det kan stresse os, give os dårlig samvittighed, og så koster det tid og mange penge.I DR1's nye boligprogramserie 'Helt på plads' er de to eksperter i pladsoptimering og design, Kenneth Malev og Kalle Thesbjerg, derfor klar til at hjælpe danskerne til et mere simpelt liv.I fem programmer rykker de to eksperter ind hos en ny familie og udfordrer boligvaner og konventioner, inspirerer, opfinder, bygger, rydder op og skaber plads i det eller de rum, hvor det giver mest mening."Mange af os tænker kun i kvadratmetre, ikke kubikmetre, når vi indretter derhjemme. Men der er mange muligheder, når tankegangen først bliver sporet..

Vinterklar: Sådan undgår du skimmel i boligen

En række daglige vaner ændrer sig, når temperaturen udenfor ikke længere indbyder til åbne vinduer. Hvis man ikke er opmærksom på fugt i indeklimaet , kan man ende med et både dyrt og sundhedsskadeligt skimmelproblem. Det kan være svært at forestille sig, at noget, man knap kan få øje på, kan gøre et hus usælgeligt på ganske kort tid. Men skimmelproblemer er bestemt ikke noget at spøge med. De mikroskopiske svampesporer findes overalt i luften – også i boligen – og venter bare på at blive fanget på et fugtigt underlag, hvor de kan vokse sig store og skadelige. Derfor giver det god mening at gøre livet så surt som muligt for skimmelsporerne i indeklimaet.- Specielt i vinterperioden, når vi lukker for den naturlige udluftning og skruer op for varmen vil luftfugtigheden i boligen stige, forklarer ekspert i skimmelforebyggelse Jørn Mellergaard fra firmaet..

Danske boligejere er vilde med trægulve

En undersøgelse fra gulvkoncernen Tarkett viser, at otte ud af ti boligejere har trægulve i hjemmet. Trægulve slår gulvtæpper I løbet af de sidste ti år har landets parcelhuse i stadigt stigende grad fået nye, flotte trægulve i stedet for de tidligere tæppebelagte betongulve. I dag har størstedelen af danske boligejere således trægulve i deres hjem. Ifølge undersøgelsen fra Tarkett skyldes trægulvets popularitet først og fremmest den æstetiske værdifaktor; trægulve er smukke at betragte og danner rammen om en flot boligindretning. Dernæst viser undersøgelsen, at valget af trægulve også er baseret på, at gulvene er behagelige at gå på, samt nemme at vedligeholde og rengøre.Tættere på naturen med træ Tidens tendenser indenfor boligindretning viser, at vi gerne vil have naturen ind i vores hjem. Vi dekorerer boligen med grene i store krukker og vi laver sofaborde ud af gamle..

Den friske luft er møgbeskidt

Luften i danske hjem indeholder store mængder usynlige mikropartikler fra stearinlys, pollen, bilos, kæledyr og brændeovne. Teknologi, der er inspireret af vandfald og tordenvejr, kan rense luften i boligen – naturligt, billigt og lydløst. Katten tumler af sted efter solstråler på stuegulvet. Den nye sofa dufter stadig lidt kemisk ny. Efteråret er over os - vi tænder et stearinlys for hyggens skyld og samles om brændeovnens knitrende varme. Uden at vi bemærker det, fylder alle disse dagligdags aktiviteter indeluften med bittesmå partikler og usynligt skidt, som vi indånder når vi trækker vejret ned i lungerne. Når luften bliver for tung, åbner vi vinduerne og lufter ud. Men i mange tilfælde lufter vi faktisk også ind, fordi røg, bilos, pollen og forurenet luft strømmer ind ad vinduerne, mens den fugtige indeluft strømmer ud. Den friske luft er slet ikke så..

Nem vej til tør kælder: Lad græsset stå

Boligejerne kan gøre mere end at rense afløb og tagrender for at undgå vandskader ved skybrud I Danmark sker det oftere og oftere, at himlen åbner op for sluserne og lader voldsomme mængder af vand vælte mod jorden. Det er en udfordring for kloaksystemet og dermed også for de mange boligejere, der kæmper for at holde vandmasserne uden for hjemmets fire vægge. Men der er faktisk noget, som boligejerne kan gøre for at hjælpe dem selv og deres naboer. For det kan virke tillokkende at køre græsslåmaskinen permanent ind i garagen, få lagt en flisebelægning og så ellers læne sig tilbage i liggestolen og nyde sin have. Men det kan vise sig at blive et vådt og besværligt valg. - Det er ikke problemfrit, at vi danskere er så glade for at lægge fliser. Jorden optager rigtig meget vand, og det nyder vi godt af, når der for eksempel er skybrud. Men når jorden er belagt med fliser, kan..

Sådan kommer du i gang med køkkenhaven

August er høstmåneden, men er du ikke kommet i gang endnu med at dyrke din have, kan du stadig nå det. Der er nemlig stadig grøntsager, som du kan nå at så og få glæde af i år. Trine Krebs, der er formand for Landsforeningen Praktisk Økologi, deler her sine bedste råd til dem, der ikke er kommet i gang med at dyrke køkkenhaven endnu. ”Det er aldrig for sent at komme i gang med at dyrke køkkenhaven og nyde den store glæde i at høste sine egne grøntsager. Så selvom du ikke har nået at anlægge en køkkenhave i sommerferien, så er der stadig tid, hvis du vil nå at høste hjemmedyrket grønt i år. Lige nu er et godt tidspunkt at så spinat, salat, dild og almindelig rucola. Almindelig rucola er speciel god at så for nybegyndere, for det er en utrolig let salat at have i køkkenhaven. Med den i haven kan du være helt sikker på at have noget at høste – endda også i december. ”, fortæller..

Møbeldesigner Jesper Holm går også i køkkenet

Jesper Holm er møbeldesign og snedkeri i ét og samme firma. De er kendt for evnen til at forenkle traditionelle designs og producere dem som moderne håndværk, hvilket ses i katalogets stilsikkerhed og kvalitet. Fra primært at have produceret møblement til stuen, entreen og kontorlokalet, er de nu gået skridtet videre og tilbyder designerkøkkener, som tilpasses det enkelte hjems arkitektur. Når traditionelt design og moderne håndværk mødesJesper Holm er en dansk møbeldesigner og møbelsnedker, som siden 1992 har designet og produceret eksklusive møbler til den kvalitetsbevidste kunde. Siden begyndelsen har Jesper Holm arbejdet ud fra en filosofi om, at det ikke handler om at opfinde den dybe tallerken og skabe nytænkende designs. Hans designs går derimod ud på at forenkle traditionelle modeller og få dem til at matche nutidens indretningsmæssige opgaver.Inspirationen kommer fra..

Find inspiration til personlig og håndlavet indretning

I hjemmet skaber vi rammerne for hverdagen. Den store interesse for boligindretning afspejler vores ønske om at give hjemmet et personligt udtryk, der på én gang opfylder praktiske formål og samtidig repræsenterer vores livsstil og værdier - en tendens, som Jesper Holm oplever i danskernes store interesse for sine håndlavede møbler. I hans katalog finder du inspiration til din indretning. Møbeldesigner og snedker i samme firmaJesper Holm har siden 1992 designet, fremstillet og solgt designermøbler til danskerne fra sit snedkeri syd for København. I dag har hans udvalg vokset sig til et omfattende online katalog, som byder på håndlavede kvalitetsmøbler til funktioner i alle hjemmets rum.Hos Jesper Holm forgår design og produktion samme sted. Det betyder, at vejen fra ide til udførelse er meget kort, hvilket fritager ham for at tage hensyn til kommercielle interesser og..

Plankeborde danner hygge omkring middagen

Vores kultur bliver hele tiden inspireret af andre kulturer. Tag f.eks. det italienske køkken med olivenolie, basilikum og friske råvarer. Men det er ikke kun maden, vi lader os inspirere af, men også stemningen. Det leder os tilbage til vores originale traditioner, hvor plankeborde skabte en hyggelig stemning og nærvær. Ask-Design værdsætter de værdier plankebordet har og laver derfor traditionel Vi lader os hele tiden inspirere af andre kulturer. Når det kommer til mad har det Italienske, spanske og franske køkken en særlig plads i manges hjerter. Men selvom god mad er en nydelse i sig selv, er det lige så meget stemningen omkring måltidet, der er vigtig for os. God mad skal deles, og det gør man bedst omkring et stort spisebord.Plankebordet er ideelt pga. af dets store størrelse, men også grundet den atmosfære, der følger med. De gode materialer og smukke..

Hummeren er reddet

Dansk Plakatkunst har fundet det eneste overlevende eksemplar af Aage Lunds hummer-plakat fra 1917 og genoptrykt den, præcis som den så ud, da den hang på Københavns nye plakatsøjler i årene efter 1. verdenskrig. Plakaten er en klassiker blandt danske fødevareplakater og har i generationer været umulig at opstøve - til stor ærgrelse for mange plakat-elskere. Plakatkunstneren Aage Lund var fast reklametegner for Fiskehuset no. 1 på Gl. Strand, og hans plakater med fisk og skaldyr var en fryd for øjet på de nye plakatsøjler, der blev opstillet i København i starten af 1900-tallet.Hummer-plakaten fra 1917 er en af de absolut bedste plakater, han tegnede for Fiskehuset no. 1, og det ser ud til, at kun et enkelt eksemplar fra det første oplag på ca. 3-500 stk. har overlevet til i dag. I første omgang var det kunstneren selv, der passede på den sidste overlevende plakat, og siden hans..

Forårsklar terrasse med vedligeholdelsesfrie havemøbler

Det er nu, haven skal klargøres til de mange solrige dage og lune sommeraftener, der venter lige om hjørnet. Komfortable havemøbler i vedligeholdelsesfrie materialer kan forvandle enhver terrasse til en oase, der ikke skal plejes, men blot nydes. Nyd livet i stedet for at pleje havemøblerNår man slænger sig i en dejlig havestol, skal den helst være i god stand. Ellers vil mange sidde og tænke på, at man egentlig burde slibe den ned eller give den en omgang træbeskyttelse. Ifølge Bolius, Boligejernes Videncenter, skal havemøbler i træ gerne rengøres og plejes to gange om året for at mindske risikoen for skader fra fugt og temperaturudsving. Der er således både tid og penge at spare ved at vælge andre materialer end træ. Med vedligeholdelsesfrie materialer behøver man ikke bekymre sig om pleje og beskyttelse af møblerne. Man kan i stedet med god samvittighed læne sig tilbage og..

Forårsklar i hus og have med højtryksrenser

Foråret står for døren, og for boligejere betyder det forårsklargøring af hus og have. Mange bruger en højtryksrenser til afrensning af alger på terrassefliser, havemøbler eller tagrender og nedløbsrør. Men selvom højtryksrenseren er et effektivt redskab, bør den bruges med omhu. Den kan nemlig gøre større skade end gavn, hvis man ikke bruger den rigtigt. Pas på når du højtryksspuler terrassefliserneHvis terrassefliserne er grønne af alger, tyer mange boligejere til højtryksrenseren. Men spuler man dem på fuld styrke, kan fliserne tage skade. Ifølge videncentret for boligejere, Bolius, kan en højtryksrenser ødelægge flisernes overflade og spule sandet mellem fliserne væk. Desuden kan den kraftige stråle gøre overfladen på fliserne ru, så de bliver endnu mere modtagelige overfor algeangreb. Man skal derfor være varsom, hvis man vil rengøre sine terrassefliser med en..

Slip for duer på altanen

Netop nu bygger duerne rede, og altaner er et yndet sted for fuglene at opfostre deres unger. Selv om det kan være hyggeligt at følge et kuld unger helt tæt på, så giver duerne også problemer med støj og klatter. Når duerne har etableret sig på altanen, så er det svært at få dem til at flytte igen. Selv få due-par kan skabe problemer i en ejendom. Deres karakteristiske, vedholdende kurre-lyde starter før solopgang og er stærkt generende for folk, der har svært ved at sove eller koncentrationsbesvær. Desuden efterlader duerne klatter på møbler, vasketøj og facade.Fjern duernes rederNår man opdager, at duerne er ved at bygge rede, så bør man straks fjerne den. Til at starte med ligner det ikke en klassisk fuglerede, men i højere grad en dynge dueklatter med lidt pinde og fjer. Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice fortæller ’Når du skal fjerne..

Forårsrengøring på altanen

Fuglene synger og dagen er tiltaget med flere timer. Det er tid til at komme ud på altanen og nyde foråret. Før man planter blomster i altankasser og -krukker er det dog en god idé at bruge et par timer på rengøring og vedligeholdelse af altanen, så den ser pæn ud hele sæsonen.-I Danmark er der mange tusinde altaner, der ikke bliver brugt. I stedet for at være frodige oaser i byen fremstår de som udendørs pulterkamre, fortæller Lotte Andreasen fra Altan-Inspiration.dk –Jeg oplever, at mange altan-ejere drømmer om at få meget mere ud af de attraktive boligkvadratmeter, men de er i tvivl om, hvordan de skal komme i gang. Ved at fjerne rod og gøre rent kan man ofte få øjnene op for nye måder at pynte selv en mindste altan. Ryd op og smid udMange altaner fungerer som vinterlager for tomme flasker og generelt rod. Start med at smide det gamle juletræ ud. Sælg de tomme flasker. Sæt..

Udsigt til blues

Blå himmel i alle nuancer kan leveres direkte til dit vindue. Faber har nemlig besluttet sig for, at foråret er blåt. Kan foråret være blåt? Svaret er ja, hvis du spørger chefdesigner i Faber Christina Widholm:”Den blå farve kan næsten alt. Den kan møde alle uanset alder og stil. Dens signal kan være råt og funky, klassisk marineblå eller elegant kongeblå og meget mere. Blå har så meget stemning og derfor har alle sin yndlingsblå,” fortæller hun. Evigt moderne Blå har altid været en af Skandinavernes foretrukne farver, både i indretning og interiør. I perioder har andre farver domineret, men blå har aldrig været umoderne. ”De kølige blå nuancer passer rigtig godt til det skandinaviske temperament – og indretning. Vi har ofte en lidt rå stil med lyse træmøbler og bare trægulve og her kan blå nuancer skabe dybde eller kølighed alt efter, hvad der er behov for, ” forklarer..

Julepynt til dit udendørs juletræ

Nu skal der også julefest og farver på dit udendørs juletræ. Derfor kan du nu købe smuk julepynt, der kan holde til det danske vintervejr, uanset om det byder på regn, frost eller sne. Julebelysningen bliver mere flot og fantasifuld år for år, men hvorfor er det kun juletræerne indendørs, der skal pyntes?Med de nye og hyggelige figurer i 100% ren uldfilt fra får i Island og New Zeeland kan dit juletræ uden for huset blive mindst lige så smuk, som det du viser frem juleaften i stuen.Vælg mellem julefigurer i kraftig 3 mm tyk naturfilt: kravlenisser, rensdyr, julehjerter, juleklokker, snekrystaller, juletræer, snemænd og smukke engle, der også pynter på julebordet.Når først du får de smukke og bløde filtfigurer i hænderne, får du hurtigt nye ideer til at sprede julehygge. Brug pynten på juledekorationer, til dørdekoration, pynt på vægge og julebordet – eller..

Gode Falck-råd før stormen

Torsdag og fredag er der storm på vej over Danmark, og der er flere ting, du selv kan gøre for at forebygge stormskader på dit eget eller naboens hus eller bil. Når Falck bliver kaldt ud efter en storm, er det typisk for at dække af efter afblæste tagsten, for at fjerne væltede træer eller for at rydde op efter skader forårsaget af eksempelvis havetrampoliner, der er fløjet sig en tur.”Derfor er det en god idé generelt at gennemgå hus og have, inden vinden for alvor tager fat. Er der nogle tagsten eller tagplader, der ligger løst eller skævt, skal de sættes ordentligt fast eller skiftes. Det er også en god idé at lukke døre og vinduer, både i huset, garagen, skuret og drivhuset, helt til, så de ikke risikerer at blæse op og eventuelt få knust ruder,” siger Lars Thykjær Pedersen, der er stationsleder hos Falck i Kolding.I det hele taget er det vigtigt at..

Ren på sekunder

Husdyr er dejlige og et rundstykke eller en crossant i bilen på vej til arbejde er heller ikke af vejen , men vi kender også alle sammen resultatet. Hår og krummer alle vegne, som kan være rigtig genstridige at få af møbler, inventar, tøj, tæpper, mm. Dette var baggrunden for en ny dansk opfindelse- ?Fnughandsken?.Det startede egentlig med lidt mindre handsker kun til tøj, der kunne ligge i en indelomme, men ret hurtig blev vi opmærksomme på behovet for en større handske til hurtig rengøring af biler, interiør, campere m.m.? siger Lars Forsberg, en af idemændende bag. ?Fnugruller dur mange gange ikke til formålet, da de er for svage og ikke kan komme ind i syninger, kroge og steder, hvor det er vanskeligt at komme til ? det er nemmere, hurtigere og mere effektivit at duppe og bruge sin hånd ?Fnughandsken er lavet af ultratyndt stof og fylder ikke mere, end at den uden problemer kan..

Få nyt køkken via MMS

Det lyder som en fiction fra en fjern fremtid, men ikke desto mindre er det, hvad en ny spiller på det danske køkkenmarked tilbyder.Pris og bekvemmelighed i højsæde.kitchn.dk har trods sin nye entre på køkkenmarkedet stolte rødder og traditioner fra midtjyske køkkenfabrikker. Produkterne og udbuddet er derfor bredt favnende med både moderne og klassiske design. Alt i høj kvalitet med lang og god garanti. Det nye retter sig derfor mod måden, som produkterne sælges ? nemlig direkte fra fabrik over netsalg til slutbrugerne. Utroligt effektivt og omkostningsbesparende for kunden. Nu vil det jo nok være en tilsnigelse at postulere, at nethandel er banebrydende nyt. Men kitchn.dk har formået at løfte nethandel op til næste niveau. Uafhængig af tid og sted kan man som kunde tage et billede med sin smartphone og sende det til 1231 med teksten ?tegning?. Herefter modtager man senest næste..

Gør-det-selv håndværkeren går til filmen

Tidligere måtte handymænd og -kvinder ty til dyre magasiner og brugsvejledninger på papir, når de skulle lære at udføre projekter i hus og have. Ikke særligt praktisk, når man bærer beskidte arbejdshandsker. XL-BYG har fundet en løsning på problemet. Gør-det-selv entusiaster kan nu via en række informative videofilm lære at sætte en gipsvæg op eller lægge havefliser. Filmene ligger frit tilgængelige på Youtube.com. Knap 15.000 har allerede været på Youtube for at se XL-BYG kædens film om ?opsætning af gips- og fibergipsplader med XL-BYG? og godt 8.000 har hentet viden om solcelleanlæg. Andre film viser trin-for-trin, hvordan man f.eks. bruger en sprøjtepistol til malerarbejdet eller hvordan man nemt skifter sine vinduer. I alt har gør-det-selv håndværkere og andre nysgerrige set XL-BYG filmene knap 110.000 gange. En analyse viser, at det p.t. primært er mænd, der søger viden på denne..

Skab sensommerhygge på altanen

Efter en fantastisk solrig og varm sommer venter efteråret nu lige om hjørnet. Dagen er aftaget med næsten 4 timer,men hedigvis kan man nyde altanen hele året. I september måned kan man både plukke de sidste frugter af årets høst og gøre klar til næste års altanglæder.Efterår i altankasser og krukker?Mange mener, at altanlivet kun skal leves om sommeren? siger Lotte Andreasen fra Altan-Inspiration.dk og fortsætter ?Men med lidt viden om planter og idéer til dekoration så kan man have stor glæde af det lille frirum under åben himmel hele året.?Når det handler om planter, så synger sommerblomsterne på sidste vers. Derfor er det en god idé at erstatte dem med planter, der kan holde frem til den første frost - og gerne endnu længere. Klassiske efterårsblomster er asters, lyng, alrunrod, krysantemum, pyntekål og hortensia, der alle egner sig til lavere temperatur og mindre dagslys.Tilføj..

Creed Soy Candles introducerer knitrende øko sojalys for mænd

Creed Soy Candles blev grundlagt i januar 2008, som det første danske firma med sojalys. Nu introducerer de luksus øko sojalys for mænd. Disse øko sojalys er CO2-neutrale, miljøvenlige og håndlavede i Vejle. De første tre dufte - specielt for mænd - er nu lanceret.Creed Soy Candles miljøvenlige øko sojalys, massagelys og duftvoks er produceret af økologisk GMO-fri sojavoks. Sojavoksen er produceret af hydrogeniseret sojabønneolie og er en 100% vegetabilsk og økologisk voks, der er miljøvenlig og bio-nedbrydelig. Deres økologiske sojalys er 100% rene og naturlige og indeholder ingen kemiske stoffer, såsom fx. paraffin eller andre petrokemiske stoffer, palmevoks, stearin, animalske stoffer, bly, hormoner eller phthalater. Dette resulterer i mindre sod og et renere indeklima for mennesker og dyr. I og med at de er økologiske, så indeholder de hverken pesticider eller syntetisk..

Sensommerdrømme i krukkehaven

Udlev dine inderste sensommerdrømme i krukkehaven med afstemte farvetemaerTro endelig ikke, at august er slutningen på sommeren, tværtimod er den starten på en skøn periode med masser af dejlige stunder, der kan nydes i haven og på terrassen.Tag drømmene medMens forårs- og sommerhaven har boltret sig i frodige og sprælske farveorgier, maner sensommeren til anderledes nøgtern eftertanke og afdæmpet harmoni. Skab dine egne personlige farvetableauer, der matcher årstiden og din smag. Arranger dem i bakker og fade, og tag dem med dig, når du flytter rundt efter sol og læ.Ulige antalBrug som udgangspunkt et ulige antal planter til de mere traditionelle arrangementer, det giver det mest harmoniske resultat. Men du kan også ?freestyle? ved at sætte vidt forskellige planter sammen og lade underlaget danne rammen.Hot flammespil i uderummetEt medley i brændte farver med gul, orange og rød som..

Virksomhederne bør satse på specieldesignede produkter

Jesper Holm, som er stifter og ejer af Jesper Holm Copenhagen A/S, designer og skaber specialdesignede møbler, og er ikke i tvivl om, at tiden er moden til at satse på de specialdesignede produkter. Jesper Holm oplever en markant efterspørgsel efter specieldesignede møbler, som er skabt til folks unikke boligindretningsbehov. Finanskrisen har ikke haft den negative effekt, som man kunne forvente, når det kommer til efterspørgsel efter dyre og kvalitetsbetonede løsninger. Der har været meget fokus på, at danskerne elsker at handle discount, og d. 18. juli 2013 kom det frem, at hele 35 procent af alle dagligvarer bliver købt som discountvarer. Ifølge Jesper Holm følger danskerne ikke denne tendens, når det kommer til møbler. Jesper Holm påpeger ?Folk gider ikke ?design ikoner?, det er jo bare industri produkter lavet i Kina eller andetsteds, og har kun profit for øje. Kunderne vil have..

Indbydelse til presserundvisning til Den store Havefest på Sofiero

Kom til presserundvisningen, Torsdag d. 22. august kl 11:00I møder projektleder Marie Calvén Kull og local manager Annika Malmgren, som fortæller om det omfattende program på årets Havefest. I møder også designere og trendsættere, som er i fuld gang med at skabe idéhaver og voksende inspirationsområder i den smukke park. Vi byder også på drikkevarer og lidt let til ganen. Vi beder om tilmelding til annika.malmgren@helsingborg.se senest den 20/8.Have og fest på SofieroEt unikt, voksende haverum for viden, havetips og rådgivning. Sveriges havegiganter byder ind til bords. Avlerglæde til asfaltfolket. Skånsk vindyrkning med tilhørende vinbar. Et blomstersmykket slot. En installation med havens tag - en hel træallé. Det seneste nye inden for haveplanter - næste års sortiment. En persisk måtte ? lavet helt af roser. Dette er bare nogle af de nyheder, du kan glæde dig til i dette års udgave..

GMS har åbnet et vindue til nye muligheder

Den lokale vindues-specialist skifter vinduesglas som aldrig før Grenaa Maskin Snedkeri, i daglig tale GMS Vinduer i Grenaa åbnede for kort tid siden et vindue til et helt nyt forretningsområde, nemlig udskiftning af glas i eksisterende vinduer. Det er først og fremmest en stigende efterspørgsel fra kunderne der har gjort at indehaver af GMS, Snedkermester Rasmus Flarup, har valgt at fokusere så meget på området som det er tilfældet. ?Egentlig er det en del af vores faglige uddannelse som snedkere at arbejde med glas i alle afskygninger, og derfor er det også noget vi altid har tilbudt, men vi har aldrig tidligere haft det på de synlige hylder som et produkt med en fast lav pris?, siger Rasmus Flarup og fortsætter ?Vi vil naturligvis rigtig gerne sælge helt nye vinduer og døre, men i mange huse hvor vinduerne er skiftet i 80?erne og 90?erne oplever vi faktisk at mange af dem ikke er..

Det kolde forår giver billigere havemøbler til havefolket

Forbrugernes lyst til at forkæle sig selv med nye lækre havemøbler til terrassen har været lige så nedkølet dette forår, som temperaturerne under åben himmel. Men netop nu, hvor solen og varmen endelig ser ud til at være på vej til Danmark, holder mange forretninger sommerudsalg. Dermed er der ekstra god grund til at gå ud og investere i nye havemøbler. I XL-BYG fejres sommerens indtog med en række attraktive tilbud på flotte havemøbelsæt i moderigtige farver til såvel den store terrasse som den lille altan. Vis din bon og vind udgiften til havemøblerne Udover stærke priser på Outrium havemøbler lancerer XL-BYG - som den første kæde i branchen ? denne sommer en helt ny konkurrenceform. XL-BYG giver således forbrugerne mulighed for at vinde udgiften til deres havemøbler tilbage. Tre heldige XL-BYG kunder får i juni måned chancen for at vinde det beløb, de har betalt for deres nyindkøbte..

Skrub'a i USA

I USA er der kommet gang i Skrub?a handsken. Når en kendis som Oprah anbefaler Skrub?a, så er det ikke bare i Danmark, der bliver sat skub i hvem der først får skrubbet nye grøntsager med vidunder-handsken.Oprah har øje for mange ting og når hun siger god for et produkt, så må der være noget om det.I disse dage konkurrerer vi med hinanden, om hvem der har haft nye danske kartofler på menuen igår aftes til middagen. Vi elsker når de nye grøntsager melder deres ankomst.Lige nu bugner supermarkederne, gårdbutikkerne og den lokale købmand ved sommerhuset med de fine nye kartofler. Hver dag kan vi glæde vores familie og venner med at sætte det danske guld på bordet.Husk at vi skal også selv gøre det bedste for den fine sarte sommerbebuder, vi skal behandle dem så skånsomt som muligt, for at de bevarer det delikate udseende og udsøgte smag.Den sædvanlige køkkensvamp, kartoffelkniven eller..

Dansk design inspireret af undergrunden

Himmel og jord mødes i dit vindue, når Faber sender deres nye kollektion Krystalklar udsigt, på markedet. Krystaller, sten, sand og kridt er temaet for den nye kollektion. Det er tekstildesigner Ann-Lie Gram, som står bag designet. Hun har valgt at lade sig inspirere af den skønhed som gemmer sig i den nordiske undergrund. ?Naturen og dens materialer spiller traditionelt en stor rolle i skandinavisk design og derfor faldt vi for Ann-Lie Grams mønstre. Det er nytænkning og så passer de godt ind i de skandinaviske hjem. Vi kan godt lide at tage naturen med os indenfor ? tænk bare på hvor mange af os, der bor med trægulve og træmøbler,? siger designchef hos Faber Christina Widholm.Det har været en stor udfordring af gengive de smukke krystaller og det sanselige kridt til tekstil. ?Vi har arbejdet meget med mønstret, men lige så meget med selve strukturen i tekstilet. At gengive kridt og..

Gazellevinderen WhiteAway.com A/S i ny stor satsning

WhiteAway.com A/S har i længere tid haft stor succes med at sælge billige hårde hvidevarer på nettet - så stor succes, at de fik Gazelleprisen i 2011. Nu udvider internetbutikken sortimentet og er klar med et bredt sortiment af havemøbler.WhiteAway.com har netop lanceret et større udvalg af varer til hus og have. Udvidelsen sker på baggrund af en solid succes med hårde hvidevarer. Virksomheden fik blandt andet Gazelleprisen i 2011 og kunne præsentere en vækst på hele 1834 pct. de sidste fire år. Så der har været god fremgang og derfor mod på at udvide sortimentet.Nyt område, hvor der kan gøres en forskelSelvom WhiteAway.com dominerer markedet for billige hårde hvidevarer, er det stadig en vare, som bliver handlet forholdsvist sjældent af den enkelte dansker. Vi køber i gennemsnit et stk. hårde hvidevarer for hvert 2,5 år. WhiteAway.com A/S har på den baggrund identificeret et nyt..

Hæng din shampoo flaske op – uden at bore huller

Reenberg?s lancerer en ny opfindelse til badet, som består af en justbar magnetisk silikone rem til at spænde om sin shampoo flaske. Derefter kan shampooen klikkes på en kraftig selvklæbende vægmagnet, som kan placeres lige nøjagtig der, hvor man har brug for den.Slut med væltede flasker Der er intet værre end shampoo flasker liggende på badeværelsesgulvet, der sætter tydelige mærker af kalk. Med denne nye opfindelse kan shampooflasken hænges op på en væg magnet så den er lige ved hånden. Flasken hænger fri fra væggen og giver ingen kalk mærker. Som en ekstra bonus kan flasken hænges på hovedet, og på den måde er det pludselig blevet meget nemmere at få de sidste dyrebare dråber ud af flasken. Remmen er i silikone og kan nemt justeres til forskellige flaskeformer. Den sidder diskret om flasken og giver et smagfuld indtryk med det svævende look når den hænger på væg magneten. Klæb, tryk..

Plankeborde i alle designs og én ting til fælles:Duften af århundreders historie og håndværk

Lundeborg Træ har fået stor succes med produktion af rustikke plankeborde til både ude og inde. Et gammelt træskibsværft giver de store planker høvlMiljøet kan ikke blive mere inspirerende end dér, hvor tømmervirksomheden Lundeborg Træ producerer sine plankeborde i eg og douglas under varemærkenavnet Egeplankeborde. For det foregår i de store haller på Svendborg Havn, hvor der har ligget tømmerhandel i 266 år. Og de gigantiske og næsten lige så gamle planker bliver høvlet hos det 146 år gamle Ring-Andersens Træskibsværft på Frederiksøen, også ved havnen i Svendborg.[Kunden bestemmer]Fagligheden og det historiske er således lige så gedigen som de borde, der fremstilles i Lundeborg Træ´s eget design eller i kundernes design og med de understel, man måtte vælge. Og i de længder og bredder, man har brug for. I det hele taget er fleksibiliteten stor. Man kan købe et færdigt plankebord,..

Fra irritation til grill-opfindelse i fritiden

Peter Tøndering, der til dagligt arbejder som salgschef i køkkenbranchen, har i sin fritid opfundet en grillrist, der både kan skilles ad, så den er uhyre nem at rengøre, men også kan ombygges til en kombination af grillrist og støbejernspande, der udvider de kulinariske muligheder betragteligt.?Ideen groede ud af irritation, nød lærer jo nøgen kvinde at spinde, som man siger. I vores familie griller vi meget, og jeg gik ofte og bandede over, hvor besværligt det var at rengøre grillristen, inden man kunne komme i gang med det sjove,? fortæller Peter Tøndering og fortsætter:?Jeg gik i krig med at tegne en grillrist, der kunne skilles ad, så den kunne rengøres i køkkenvasken og ikke halvt på bordet. Da jeg havde fået lavet en prototype af risten, kunne jeg se yderligere muligheder og tegnede derefter støbejernspander ind i konceptet, så man også kan stege kødboller, skaldyr eller..

Påsketyve på guldjagt

Høje guldpriser gør smykker specielt attraktive for indbrudstyve. Undgå at opbevare smykkerne let tilgængelige på badeværelset og i soveværelset er rådet fra forsikringsselskabet If.Tyvene kan i løbet af få minutter komme af sted med store værdier, hvis let omsættelige og dyre genstande ligger frit fremme.Indbrudstyve elsker alt værdifuldt, som hurtigt og let kan puttes i en taske. Smykker, dyre ure, sølvtøj og kontanter står øverst på ønskelisten.?Guldpriserne er steget markant de senere år, så smykker er blevet meget eftertragtede? påpeger kommunikationschef i If Skadeforsikring, Rikke Thomsen.?Det bedste du kan gøre for at undgå tyveri i påsken er at aftale med dine naboer, at de holder øje med dit hus, mens du er bortrejst. Bed dem om at tømme postkassen og putte affald i din affaldssæk. Uanset hvor godt man sikrer sin bolig med alarm og lignende tiltag, er nabohjælp meget..