Find vej: Forside » Artikler » Sensommerdrømme i krukkehaven

Sensommerdrømme i krukkehaven

Lagt på billige-møbler.dk den 21-08-2013 af funitureMaster

Udlev dine inderste sensommerdrømme i krukkehaven med afstemte farvetemaer

Tro endelig ikke, at august er slutningen på sommeren, tværtimod er den starten på en skøn periode med masser af dejlige stunder, der kan nydes i haven og på terrassen.

Tag drømmene med
Mens forårs- og sommerhaven har boltret sig i frodige og sprælske farveorgier, maner sensommeren til anderledes nøgtern eftertanke og afdæmpet harmoni. Skab dine egne personlige farvetableauer, der matcher årstiden og din smag. Arranger dem i bakker og fade, og tag dem med dig, når du flytter rundt efter sol og læ.

Ulige antal
Brug som udgangspunkt et ulige antal planter til de mere traditionelle arrangementer, det giver det mest harmoniske resultat. Men du kan også freestyle ved at sætte vidt forskellige planter sammen og lade underlaget danne rammen.

Hot flammespil i uderummet
Et medley i brændte farver med gul, orange og rød som omdrejningspunkt afspejler årstidens rolige og farvemættede udtryk. Arrangeret på en anderledes ny og frisk måde i en kasse med håndtag giver de forskellige planter modspil til omgivelserne og spreder hygge og stemning i uderummet.

Frisk farveplet i haven
Boost sensommer-haven med flotte krukker i intens pink og lilla nuancer. Placer dem evt. forskudt på en bænk eller trappe, og nyd scenariet på tæt hold eller fra vinduet.

Blå sensommerdrømme
Klar og blå som septemberhimlen er en sikker vinder i sensommerhaven. Arranger krukker i forskellige former og størrelser, og plant dem til med ens planter. Slæng dig i liggestolen evt. med et tæppe over og nyd farvespillet fra solens intense stråler.

Grå planter er in
Grå er en farve, som normalt ikke forbindes med planteverdenen, men faktisk findes der en række planter med et gråligt udtryk, som gør sig godt sammen med lilla og/eller hvid. Lav et sødt indslag til havebordet med planter på en bakke eller indret dig med et lille, romantisk hjørne af terrassen.
Find det tema og de farver, du drømmer om, og få det fulde udbytte af en skøn årstid.

Planteforslag til de forskellige scenarier:

Brændte farver:
Echeveria, Capsicum, Heuchera, Kalanchoe, Rosa, Sarracenia

Pink farveplet:
Aster, Capsicum, Chrysanthemum, Hydrangea, Oxalis, Rosa

Blå:
Aster, Campanula, Carex, Capsicum, Sedum, Trifolium

Grå m/lilla eller hvid:
Echeveria, Lavandula, Capsicum, Oxalis