Find vej: Forside » Artikler » Fyns største begivenhed, den 13.-16. august - Odense Blomsterfestival 2015

Fyns største begivenhed, den 13.-16. august - Odense Blomsterfestival 2015

Lagt på billige-møbler.dk den 04-08-2015 af funitureMaster


Årets Blomsterfestival bliver fyldt med kreativitet, finurligheder, leg og overraskelser.Kom og oplev kunst, kultur og underholdning – der er noget for hele familien og alle aldersgrupper.Få masser af inspiration, viden og overraskelser i blomsternes og Carl Nielsens verden.Odense Blomsterfestival, 13.-16. august 2015: En symfoni af blomster og oplevelser

Årets tema for Odense Blomsterfestival er 150 års-fødselaren Carl Nielsen og hans legesyge, kunstneriske univers. Over 200.000 festivalgæster får serveret en symfoni af både blomster og oplevelser i Odense City, der glæder sig til de mange gæster.

Musik, poesi og aktiviteter for hele familien. Byens caféer, spisesteder og butiksliv i festivalhumør. Blomsterinteresserede gæster fra både hele Danmark og resten af verden. Smukke blomsterudstillinger skabt af fagfolk og elever fra Kold College – af blomster for mere end to millioner kroner.
Odense Blomsterfestival har også i 2015-udgaven en masse at byde på – og har i år en mere aktiv søndag, hvor H.C. Andersen Festivals også starter sine aktiviteter op.
Det tætte samarbejde giver en god synergi imellem de to festivals, til glæde for de mange gæster.

Åbningsceremoni:
Festlig og fornøjelig
Traditionen tro er Flakhaven omdrejningspunkt for den festlige og fornøjelige åbning af årets festival. I år er det skuespiller og entertainer Jytte Abildstrøm, der står for den officielle åbning – bistået af konferencier Jesper Buhl (chef for Den Fynske Opera), borgmester og taler Anker Boye samt Odense Symfoniorkester.

For den folkelige og populære entertainer Jytte Abilstrøm venter der samtidig en særlig ekstraopgave under åbningsceremonien, hvor hun skal navngive den smukke og nye Carl NielsenTM rose fra fynske Poulsen Roser A/S. Rosen er udviklet i anledning af 150-året for Carl Nielsen.
Åbningsceremoni:
På festivalens scene foran Rådhuset på Flakhaven den 13. august, kl. 17.00-17.45.

Udstillinger: Overalt i Odense City
I gader, stræder og på byens pladser vil der grønne og farverige oplevelser for hele familien og alle sanser. Det hele skabt af kreative fagfolk, der arbejder med de store blomsterdonationer fra Dansk Gartneri Fyn.

Samarbejde på tværs
Odense Blomsterfestival skabes i et stærkt og tæt samarbejde mellem sponsorer, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder, turisterhverv samt mange andre partnere. Nye samarbejdspartnere er bl.a. Geografisk Have, Olympus og Haveselskabet.

Praktiske informationer om Odense Blomsterfestival 2015
Flakhaven (Rådhuspladsens område):
Sammen med Charlotte Franke Floradesign arbejdes der med at få udsmykket Flakhaven med flotte kreative løsninger, og der forventes et større blomsterhav i området i år. Lige nu produceres alle elementer, som blomsterne skal opbygges omkring, på forskellige uddannelsessteder rundt omkring i byen. Eleverne er stolte over at kunne være en del af festivalen, og dette giver dem mulighed for et aktivt uddannelsesforløb.

Brandts Passage:
Festivalen har i år fornyet sidste års tætte samarbejde med Brugerforeningen Brandts Klædefabrik, hvor de sammen med deres lokale blomsterbutik, Allestedlund, får udsmykket deres område.
Dette er et pragtfuldt eksempel på tættere samarbejde i et område, hvor alle tager en aktiv rolle og er del af begivenheden.

Vintapperstræde:
Festivalen og Brugergruppen Vintapperstræde fortsætter sidste års samarbejde og giver området en stationær udsmykning, hvor elementer fra år til år kan videreudvikles. Deres område får dermed mulighed for at fremstå flot efter festivalens afvikling.

Nyt område:
Festivalen er glad for i år at kunne tilbyde et nyt aktivt og attraktivt område; I. V. Werners Plads (ved ruinen, bag Rådhuset). På stedet vil festivalens næststørste sponsor (Forsyningsselskaberne; Odense Renovation, VandCenter Syd og Fjernvarme Fyn) byde velkommen til deres store stand, som hvert år tiltrækker mange besøgende i alle aldre. Dette område vil i år give vores besøgende en smuk og naturlig overgang til festivalens og byens øvrige udstillinger (den gamle bydel, H.C. Andersen området, Lotzes Have, Overgade, Fisketorvet samt Albani Torv).

Se festivalens åbningstider samt øvrig information på Odense Blomsterfestivals hjemmeside.

Konkurrencer:
Alle udstillinger vil i år give festivalens gæster mulighed for at afstemme; ”Årets flotteste udsmykning” samt ”Årets gartner”. Der vil være præmier til både gæster og de vindende udsmykningssteder. Der vil videre være mulighed for flere konkurrencer under festivalens dage for at give vores gæster inspiration, viden, guidning igennem byens gade og stræder.

Videre er der mulighed for at vinde et Olympus kamera. Vi låner 100 stk. kamera ud til at alle vores gæster, gamle som unge. Udover fotokonkurrence tilbyder vi foto turer med eksperter.

Ved udsmykninger og udstiller vil der også være div. publikum konkurrencer.

Opbygning:
Allerede under festivalens opbygning er der mange gæster, der strømmer ind til byen for at følge det store arbejde omkring opbygningen. Festivalens team starter deres opbygninger den 6. august, og hver dag indtil åbningen vil byen udvikles med farverige blomster indtil åbningen, den 13. august, kl. 17.00. Den store opbygningsdag er den 11. august og den 12. august, hvor Kold College sponsorer et hav af hjælpende hænder fra deres elevpakke. Det er i disse dage festivalen får de endelige kreative ideer på plads.

Oprydning:
Festivalen lukker den 16. august, kl. 16.00, hvorefter alt oprydningsarbejde påbegyndes, og der indenfor 24 tim. gøres plads til næste begivenhed, H. C. Andersen Festivals.

Salg af festivalens blomster:
Efter lukning af årets Odense Blomsterfestival følger der hvert år et populært og enormt velbesøgt plantesalg af festivalens blomster. Odense Blomsterfestival flytter i år salget til en ny central plads, ved havnen, den 17. august, kl. 14.00-19.00 og har gratis adgang.
Pladsen tilbyder tag og parkeringsmuligheder, hvilket ikke har været muligt tidligere år.
Indtægterne går udelukkende for at dække udgifter omkring det store oprydningsarbejde.

Program:
Festivalens hovedsponsor, Fynske Medier, udgiver årets program den 8. august med et tillæg i Fyens Stiftstidende samt Fyns Amts Avis. Sammen har de 183.000 læsere. Programavisen deles gratis ud til alle i festivalens information telt under begivenheden. Informationsteltet er flyttet bag Rådhuset, hvor frivillige står klar til at tage imod vores gæster.

Der vil endvidere følge informationer i form af dagsprogram annoncering i ugeavisen Odense i uge 32. På festivalens hjemmeside samt Facebook profil vil der løbende lægges mere informationer ud. Da festivalens tema i år er stort både nationalt samt internationalt, samarbejder vi med øvrige partnere, der fejrer og lancerer Carl Nielsen. De to største findes på vores hjemmesides forside ”Carl Nielsen 150 år”.