Find vej: Forside » Artikler » Plankeborde danner hygge omkring middagen

Plankeborde danner hygge omkring middagen

Lagt på billige-møbler.dk den 12-06-2014 af funitureMaster

Vores kultur bliver hele tiden inspireret af andre kulturer. Tag f.eks. det italienske køkken med olivenolie, basilikum og friske råvarer. Men det er ikke kun maden, vi lader os inspirere af, men også stemningen. Det leder os tilbage til vores originale traditioner, hvor plankeborde skabte en hyggelig stemning og nærvær. Ask-Design værdsætter de værdier plankebordet har og laver derfor traditionel Vi lader os hele tiden inspirere af andre kulturer. Når det kommer til mad har det Italienske, spanske og franske køkken en særlig plads i manges hjerter. Men selvom god mad er en nydelse i sig selv, er det lige så meget stemningen omkring måltidet, der er vigtig for os. God mad skal deles, og det gør man bedst omkring et stort spisebord.

Plankebordet er ideelt pga. af dets store størrelse, men også grundet den atmosfære, der følger med. De gode materialer og smukke nuancer i træet er naturligt og noget, som man forbinder med sydlandsk kultur, men som egentlig også er vores egen. Det er respekten for det traditionelle og det elegante ved plankeborde, som er Ask-Designs passion bag at producere håndlavede plankeborde.

For Stefan Laursen og Lars Pedersen, ejerne af Ask-Design, er det vigtigt at plankebordene er af god kvalitet. De udtaler, at man skal udvise stor respekt for de materialer man arbejder med, for at få det absolut bedste produkt. Der er nuancer og variationer i træet, som er vigtige at bibeholde, hvis man vil skabe et plankebord, som er unikt. Det er det som adskiller håndlavede plankeborde fra andre produkter. Måden, Ask-Design sikrer kvaliteten på, er ved at bruge traditionelt håndværk og udvise stor omhyggelighed, når de skaber deres plankeborde. De bibeholder det traditionelle og værdifulde håndværk på trods af, at de benytter moderne hjælpemidler. Ask-Design plankeborde er en del af vores egen kulturarv, men også inspireret af andre kulturer.

I generationer har plankebordet været et samlingspunkt for familien. Der opstår en speciel stemning, som man ønsker at dele med familie og gæster, når middagen serveres ved det. Der er plads til et plankebord i den moderne indretning, og det er blevet mere og mere populært – ikke kun i hjemmet, men også i restauranter. F.eks. på restaurant Il Buco i København.

For nogen kan det måske være en bekymring, om bordet vil passe ind i hjemmet, da traditionen omkring plankeborde gør dem ret store. Bl.a. derfor speciallaver Ask-Design.dk deres plankeborde. For Ask-Design er det vigtigt at det traditionelle håndværk bibeholdes og vedligeholdes.

Referencer: Politiken d. 09/06/2014 http://politiken.dk/kultur/madogdrikke/restaurantanmeldelser/ECE2290740/faellesspisning-ved-plankeborde-goer-italiensk-madklub-et-besoeg-vaerd/