Find vej: Forside » Artikler » Påsketyve på guldjagt

Påsketyve på guldjagt

Lagt på billige-møbler.dk den 22-03-2013 af funitureMaster

Høje guldpriser gør smykker specielt attraktive for indbrudstyve. Undgå at opbevare smykkerne let tilgængelige på badeværelset og i soveværelset er rådet fra forsikringsselskabet If.

Tyvene kan i løbet af få minutter komme af sted med store værdier, hvis let omsættelige og dyre genstande ligger frit fremme.

Indbrudstyve elsker alt værdifuldt, som hurtigt og let kan puttes i en taske. Smykker, dyre ure, sølvtøj og kontanter står øverst på ønskelisten.

Guldpriserne er steget markant de senere år, så smykker er blevet meget eftertragtede påpeger kommunikationschef i If Skadeforsikring, Rikke Thomsen.

Det bedste du kan gøre for at undgå tyveri i påsken er at aftale med dine naboer, at de holder øje med dit hus, mens du er bortrejst. Bed dem om at tømme postkassen og putte affald i din affaldssæk. Uanset hvor godt man sikrer sin bolig med alarm og lignende tiltag, er nabohjælp meget vigtig.
Det er også fint, hvis folk er årvågne og noterer nummerplader på ukendte biler som opfører sig mistænkeligt. Notaterne kan blive nyttige for politiet, hvis nabolaget skulle blive hjemsøgt af indbrudstyve.

Guld og diamanter er populært hos tyvene, men andet frister også:
Lad ikke kontanter eller bærbare PCer ligge synligt fremme. Tag en runde i huset inden du tager på påskeferie, og se hvilke værdigenstande, der let kan gemmes væk. Tag billeder af dine værdigenstande og gem kvitteringer, lyder rådet fra If.

Indbrudstyvenes top 10:
1. Smykker, dyre ure og sølvtøj
2. Kontanter
3. Digitale kameraer
4. Bærbare PCer
5. Mobiltelefoner
6. Musikafspillere og spilkonsoller
7. Designermøbler
8. Kostbare solbriller
9. Fladskærme
10. Værktøj
Kilde: If Skadeforsikring


10 tips til at undgå indbrud i påsken:
1. Undlad at skrive på mail, facebook og twitter, at du er ude at rejse
2. Afbestil aviser
3. Tilslut et tænd/sluk ur, så der er lys i dit hjem om aftenen
4. Aftal med dine naboer, at de tømmer postkassen, bruger din skraldespand, parkerer deres bil i din carport eller foran dit hus, skovler sne eller slår græsplænen kort sagt alt, der kan få dit hjem til at se beboet ud
5. Undlad at lade særligt dyre værdigenstande være synlige gennem vinduerne
6. Opbevar smykker, kreditkort, kontanter og nøgler, som du ikke kan have med på rejsen et sikkert sted
7. Lås dyre ting inde, som normalt står udenfor fx havemøbler og grillen, men lad gerne mindre ting stå ude fx udendørs legetøj - det er med til at få dit hjem til at se beboet ud
8. Lås vinduer og døre
9. Lås haveredskaber, værktøj og stiger og andet inde, som kan blive brugt til indbrud.
10. Slå tyverialarmen til
Kilde: If Skadeforsikring