Find vej: Forside » Artikler » Danske boligejere er vilde med trægulve

Danske boligejere er vilde med trægulve

Lagt på billige-møbler.dk den 11-10-2014 af funitureMaster

En undersøgelse fra gulvkoncernen Tarkett viser, at otte ud af ti boligejere har trægulve i hjemmet. Trægulve slår gulvtæpper

I løbet af de sidste ti år har landets parcelhuse i stadigt stigende grad fået nye, flotte trægulve i stedet for de tidligere tæppebelagte betongulve. I dag har størstedelen af danske boligejere således trægulve i deres hjem. Ifølge undersøgelsen fra Tarkett skyldes trægulvets popularitet først og fremmest den æstetiske værdifaktor; trægulve er smukke at betragte og danner rammen om en flot boligindretning. Dernæst viser undersøgelsen, at valget af trægulve også er baseret på, at gulvene er behagelige at gå på, samt nemme at vedligeholde og rengøre.

Tættere på naturen med træ

Tidens tendenser indenfor boligindretning viser, at vi gerne vil have naturen ind i vores hjem. Vi dekorerer boligen med grene i store krukker og vi laver sofaborde ud af gamle paller. Et trægulv, hvor man kan se træets årer, giver en fornemmelse af at være tæt på naturen.

Ifølge produktchef John Jordal fra XL-BYG er lyse gulvtyper som ask, eg og bøg det fortrukne valg i mange hjem. - Det lyse gulv skaber rummelighed, og giver os mulighed for at lege med spændende farver og møbler i hjemmet. I løbet af de sidste par år har gulve i en mere børstet og rustik vintagestil dog også fundet vej til mange hjem. Den nyeste udvikling indenfor gulvbelægning er imidlertid trægulve i forskellige grå nuancer, fra lysegrå til mørke eller gråbrune toner, som i stigende grad pryder danske boliger, fortæller John Jordal.

Vælg det rigtige gulv

Trægulve findes i mange træsorter, plankebredder, overfladebehandlinger, mønstre og udformninger. Hjemmets gulv kan også bestå af laminat, som er et rigtig godt alternativ til det ægte trægulv. Laminatgulve fås med en naturlig præget overflade, der får gulvet til at se naturtro ud. Disse gulve er også nemme at montere, kræver ingen vedligeholdelse og er meget modstandsdygtige i forhold til ridser og mærker. Der er mange muligheder indenfor gulvtyper, og derfor er der en række praktiske og æstetiske overvejelser, når man skal vælge hjemmets nye gulve.

Det er en god idé at købe det nye gulv hos et byggecenter med faguddannet personale, som kan give den rette rådgivning og vejledning. Sådanne fagudannede gulveksperter findes bl.a. i alle XL-BYG kædens forretninger.