Find vej: Forside » Artikler » Gode Falck-råd før stormen

Gode Falck-råd før stormen

Lagt på billige-møbler.dk den 27-12-2013 af funitureMaster

image description
Torsdag og fredag er der storm på vej over Danmark, og der er flere ting, du selv kan gøre for at forebygge stormskader på dit eget eller naboens hus eller bil.
Når Falck bliver kaldt ud efter en storm, er det typisk for at dække af efter afblæste tagsten, for at fjerne væltede træer eller for at rydde op efter skader forårsaget af eksempelvis havetrampoliner, der er fløjet sig en tur.

”Derfor er det en god idé generelt at gennemgå hus og have, inden vinden for alvor tager fat. Er der nogle tagsten eller tagplader, der ligger løst eller skævt, skal de sættes ordentligt fast eller skiftes. Det er også en god idé at lukke døre og vinduer, både i huset, garagen, skuret og drivhuset, helt til, så de ikke risikerer at blæse op og eventuelt få knust ruder,” siger Lars Thykjær Pedersen, der er stationsleder hos Falck i Kolding.

I det hele taget er det vigtigt at fjerne alle løse genstande, både store som små, uden for huset. Haveredskaber, havemøbler, børnenes legetøj og havetrampoliner kan flyve mange meter, hvis vinden får fat og kan ødelægge vinduer og lignende enten hos én selv eller hos naboen.

”Især havetrampoliner kan være farlige, hvis et vindstød får fat i dem. De kan flyve hen over huse og biler og være årsagen til store skader på dyr, huse og i værste fald mennesker. Derfor er det en god idé enten at sætte hele trampolinen inden for i skuret eller garagen og tage springdugen af for at minimere risikoen,” siger Lars Thykjær Pedersen.

Falck-råd til stormen
• Følg vejrudsigten for dit lokalområde og lyt til myndighedernes anvisninger
• Tjek huset og haven for at sikre eller fjerne alle løse genstande som skraldespande, juletræer, trampoliner, parasol mm. Bind evt. tingene tæt sammen
• Hvis din bil holder tæt på træer eller bygninger, så parker den på den anden side af træet eller bygningen, hvor vinden kommer fra
• Sæt løse tagsten ordentligt fast eller udskift dem
• Tjek træer og grene for, om de er i fare for at vælte eller knække og fjern de, der er
• Hold tagrender, nedløbsrør og kælderskakt fri for blade, grene og snavs
• Glem ikke sommerhuset – tjek op på det før og efter stormen
• Undgå at færdes ude. Kører du ud så husk tæpper og en opladt mobil
• Tag en backup af dit arbejde på computeren, så du ikke får problemer, hvis strømmen går.