Find vej: Forside » Artikler » Plankeborde i alle designs og én ting til fælles:Duften af århundreders historie og håndværk

Plankeborde i alle designs og én ting til fælles:Duften af århundreders historie og håndværk

Lagt på billige-møbler.dk den 03-04-2013 af funitureMaster

Lundeborg Træ har fået stor succes med produktion af rustikke plankeborde til både ude og inde. Et gammelt træskibsværft giver de store planker høvl

Miljøet kan ikke blive mere inspirerende end dér, hvor tømmervirksomheden Lundeborg Træ producerer sine plankeborde i eg og douglas under varemærkenavnet Egeplankeborde. For det foregår i de store haller på Svendborg Havn, hvor der har ligget tømmerhandel i 266 år. Og de gigantiske og næsten lige så gamle planker bliver høvlet hos det 146 år gamle Ring-Andersens Træskibsværft på Frederiksøen, også ved havnen i Svendborg.

[Kunden bestemmer]
Fagligheden og det historiske er således lige så gedigen som de borde, der fremstilles i Lundeborg Træ´s eget design eller i kundernes design og med de understel, man måtte vælge. Og i de længder og bredder, man har brug for. I det hele taget er fleksibiliteten stor. Man kan købe et færdigt plankebord, leveret og opstillet på adressen eller man kan købe en planke og selv fremstille sit bord til individuelle formål, f.eks. bardiske, konferenceborde eller en ordentlig basse med bark på siderne til terrassen med plads til 20 vikingers sommerfest. Planketykkelsen er op til 125 mm. Længden kan være op til seks meter.

[Udvidet åbningstid for private]
Private har fået øjnene op for produktionen og derfor har Lundeborg Træ, der overvejende har virket som importør og underleverandør af tømmer, indført normale åbningstider for private kunder 9-17 og lørdag 11-13 på den kolossalt inspirerende tømmerplads, hvor gamle, gule pakhuse og røde haller danner et enestående miljø. Og endda med egen kajplads fra dengang skonnerter sejlede til Svendborg med stammer fra de finske skove. Indehaveren af Lundeborg Træ, Christian Bidstrups egen far var med på de ture i 30´erne. Og måske var skonnerten bygget på det træskibsværft, som nu høvler planker for sønnen.

[Tag på inspirationstur]
Plankebordene fås i forskellig overfladefinish og farvenuancer. Her er der en række valgmuligheder, igen afhængigt af hvilket formål det enkelte plankebord skal anvendes til. Som standardunderstel bruger Lundeborg Træ de dansk designede såkaldte Hay-bukke i metal, men det står enhver kunde frit for at vælge understel, f.eks. langsgående planker på højkant eller de snoede Robinje-stammer, som Lundeborg Træ selv importerer fra Ungarn. Eller man kan få smedet jernstel/stålben i tømmerhandelens egen smedeafdeling. Der er uanede muligheder for at skabe sit eget, unikke plankebord. De findes simpelthen ikke i standardudgave for hver eneste planke er individuel i udseende og struktur.
Tag en tur på den 2250 kvm store tømmerplads og mærk historiens sus. Der er folk, der har plantet egetræerne for måske 150 år siden. Og nu er de klar til brug.

[Foto]
De vedlagte fotos er til fri afbenyttelse for pressen, lige som der er mere billedmateriale at hente på http://egeplankeborde.dk/