Find vej: Forside » Artikler » Gør-det-selv håndværkeren går til filmen

Gør-det-selv håndværkeren går til filmen

Lagt på billige-møbler.dk den 03-09-2013 af funitureMaster

Tidligere måtte handymænd og -kvinder ty til dyre magasiner og brugsvejledninger på papir, når de skulle lære at udføre projekter i hus og have. Ikke særligt praktisk, når man bærer beskidte arbejdshandsker. XL-BYG har fundet en løsning på problemet. Gør-det-selv entusiaster kan nu via en række informative videofilm lære at sætte en gipsvæg op eller lægge havefliser. Filmene ligger frit tilgængelige på Youtube.com.

Knap 15.000 har allerede været på Youtube for at se XL-BYG kædens film om opsætning af gips- og fibergipsplader med XL-BYG og godt 8.000 har hentet viden om solcelleanlæg. Andre film viser trin-for-trin, hvordan man f.eks. bruger en sprøjtepistol til malerarbejdet eller hvordan man nemt skifter sine vinduer. I alt har gør-det-selv håndværkere og andre nysgerrige set XL-BYG filmene knap 110.000 gange. En analyse viser, at det p.t. primært er mænd, der søger viden på denne måde. Således er hele 79,7 % af brugerne af XL-BYG gør-det-selv filmene mænd.

Alle videofilmene gennemgår den pågældende arbejdsproces fra start til slut på en pædagogisk måde, der ikke overlader noget til fantasien. Man skal således ikke gætte sig til frem, men lærer ved at se en professionel håndværker udføre arbejdsprocessen.

Youtube kan tilgås fra både stationære og mobile enheder. Hvis gør-det-selv-håndværkeren står midt i sit projekt, er det derfor nærliggende at anbefale, at filmene hentes fra iPad eller smartphone. På den måde kan håndværkeren udføre opgaven samtidig med, at filmen kører. Filmene kan også med fordel bruges som forberedelse, før et projekt iværksættes, da de ofte starter med en gennemgang af det værktøj og de materialer, håndværkeren får brug for gennem processen.

Det er muligt at tegne et fast abonnement på gør-det-selv filmene, så man automatisk modtager information, når XL-BYG lægger nye film ud på Youtube. Abonnementet er gratis for alle. Filmene kan hentes på www.xl-byg.dk/youtube.

For yderligere oplysninger kontakt Alice Monberg, marketingchef i XL-BYG, på
tlf. 2083 0013.

Billede
En gør-det-selv håndværker sætter et nyt vindue i.